Bread Saison |

Bread Saison | Sakiškių

Tūris: 0,33
Alk.: 5,0%
Kartumas: 2/10
Stiliai: Farmhouse ale, Saison
Paprastai: Kvietinis

Viską nupirkote :)

Saison - alaus stilius, gimęs prancūziškai kalbančioje Belgijos dalyje - Valonijoje. Paprastai šis elis būdavo verdamas pavasario mėnesiais ir būdavo skirtas vartoti vasaros darbų metu. Šio alaus aromatai išsiskiria smarkiai išreikštais pipiriniais fenoliais. Jie atsiranda specifinėms saison tipo mielėms fermentuojant šį alų aukštesnėse nei įprasta temperatūrose.

Įdomi šio alaus savybė - nėra griežtai apibrėžta jo salyklinė sudėtis. Paprastai alus būdavo gaminamas ūkyje, fermoje ir jam būdavo naudojami įvairūs grūdai, kurie būtent tuo metu būdavo aruoduose ar būdavo lengviau jų gauti - vyravo gana ūkiškas ir praktiškas požiūris.

Šis saison išvirtas su skrudinta rugine duona, kuri pradeda savo gyvenimą Biržų duonos kepykloje. Norėdami kiek sustiprinti šio elio duoniškumą, papildomai naudojome ir rugių salyklą.

Rugiai ir jų produktai aluje pasireiškia ne tik duoniška nata, tačiau ir lengvu pipiriškumu, kuris puikiai dera šalia specifinio saison mielių aromato

Jums reikia
prisijungti

Panašu